Wiegelied Eiland

Het idee is ontstaan naar aanleiding van een nummer op de Jazz CD “Here’s To Life”, die Carla in de herfst van 2017 in New York heeft opgenomen en waarover meer informatie verderop op deze site staat.
Het desbetreffende nummer, ‘Hushabye Mountain’, komt uit de musical ‘Chitty, Chitty Bang Bang’ en wordt daarin gezongen door Dick van Dyke.
Op haar New York CD staat zowel een Engelse als een Nederlandse versie.

Omdat het nummer bij iedereen heel enthousiast werd ontvangen en omdat zij oma is van vier kleinkinderen, ontstond het plan om een album met 15 Nederlandstalige wiegeliedjes te maken. Waaronder een aantal bekenden zoals: ‘Baby Mine’ uit Dumbo en het prachtige nummer ’Somewhere over the Rainbow’. Voor ‘Goodnight my Angel’, van Billie Joel, werd zij getipt door haar zoon.
Maar ook het origineel Nederlandse slaapliedje ‘Maantje tuurt’, uit 1850 en geschreven door Hendrik Bruining, staat er bij. Dit prachtige liedje zong haar moeder al voor haar toen ze klein was en zij heeft die traditie voortgezet bij haar kinderen en kleinkinderen.

Wat de teksten betreft, was het voor haar en Jaap ook heel belangrijk dat de slaapliedjes niet alleen voor kinderen en kleinkinderen zijn, maar ook voor hun ouders, grootouders en verzorgers.
En niet alleen om samen naar te luisteren, maar ook om over te kunnen praten.
Daarom vonden beiden het een goed idee om woorden als tabee, olmen en dagster te gebruiken. Woorden die zeker bij de iets oudere kinderen vragen op kunnen roepen, die dan weer door ouders en grootouders beantwoord kunnen worden.

Zij spreekt hierbij uit eigen ervaring, aangezien zij al een paar mooie gesprekken met haar oudste kleindochter heeft gehad en die nu al een dierbare herinnering voor haar zijn. Hier op de met haar zesjarige kleindochter, inmiddels alweer 9 jaar.


Ontstaan

Maar hoe komt zo’n productie tot stand? Carla had daar werkelijk geen idee van.
Via haar broer kent zij pianist en mede-muziekliefhebber, Marcel Cools, aan wie zij haar idee heeft voorgelegd.
Hij was gelijk enthousiast en heeft haar vervolgens in contact gebracht met zijn vriend en muzikale duizendpoot, Danny Overweg.
De eerste kennismaking met Danny was voor haar best spannend, omdat ze er geen idee van had hoe alles in zijn werk zou gaan. Maar het klikte gelijk tussen Danny en haar en hij wilde graag met het maken van de arrangementen aan de slag gaan.
De arrangementen zijn stuk voor stuk muzikale kunstwerkjes geworden, met ieder een eigen sfeer en keuze van instrumenten en daardoor is het een zeer gevarieerde verzameling geworden.

In een aantal nummers worden door Danny, zoals een muzikale duizendpoot betaamt, een grote verscheidenheid aan instrumenten bespeeld. Marcel heeft de prachtige piano- en Fender Rhodes partijen voor zijn rekening genomen. Verder hebben meegewerkt: Jan Menu, op baritonsaxofoon, Gert Wantenaar, op accordeon, mondharmonica en bandoneon, Bastiaan Mulder op gitaar en mandoline en Jeroen de Rijk, percussie.
In de ‘Bullet Sound Studio’s’ in Nederhorst den Berg en onder leiding van Han Nuijten, zijn de opnames gemaakt. De master is door Peter Brussee van ‘Q Point’ in Bussum gemaakt.

Carla hoopt dat iedereen, van jong tot oud, veel kijk, lees en luisterplezier zal gaan beleven en dat zij in haar missie om kinderen en kleinkinderen in slaap te zingen, geslaagd zal zijn. Zijzelf heeft enorm van het proces genoten!

In het boekje zit een QR code die gescand kan worden om de liedjes op verschillende streamingplatforms te beluisteren.

Op Wiegelied Eiland staan de volgende nummers, welke ook te beluisteren zijn op Spotify, Deezer, Tidal en diverse andere streaming platforms.

Welt’rusten Lieverd
Origineel: Lullabye (Goodnight My Angel), Billy Joel
Klaas Vaak
Origineel: Sandman, Kirsty McGee
Kindje Lief
Origineel: Baby Mine, Frank Churchill/Ned Washington
SlaapSluimerPlein
Origineel: Hushabye Street, Tanya Goodman ea.
Boven de Wolken
Origineel: Somewhere over the Rainbow , Harold Arlen/Yip Harburg
Wiegelied Eiland
Origineel: Hushabye Mountain, Robert and Richard Sherman

Bestellen van het boekje kan op de contactpagina voor €18.50 excl