Here’s to life

In het najaar van 2016, is Carla samen met haar man op een zangreis naar NY geweest. Deze reis werd georganiseerd door Ilse Huizinga.

Tijdens die reis kwam Carla in contact met gitarist Pete McCann. Hij begeleidde haar en de twee andere deelneemsters tijdens een huisconcert.
Hij vroeg haar de volgende avond, in de pauze tijdens één van zijn gigs in de 55 Bar, wat zij nog graag in de muziek wilde doen. Zij vertelde hem dat het opnemen van een CD, logischerwijs in Nederland, toch wel erg hoog op haar bucketlist stond. Daarop stelde hij haar voor dat, wanneer zij het jaar daarop naar NY terug zou komen, hij de studio en de muzikanten kon regelen en dat zij dan samen een CD zouden kunnen opnemen. Dit was natuurlijk een heel bijzonder aanbod en Carla’s man besloot op dat moment dat dat plan, zijn cadeau zou zijn voor haar 60e verjaardag in april 2018. Werkelijk een práchtcadeau!!

Instrumentalisten (v.l.n.r.) Ben Kono, Pete McCann, Matt Pavolka, Michael Sarin, Roy Dunlap

Op 17 en 18 oktober 2017, heeft zij vervolgens in de studio van Michael Brobry in Brooklyn, het album ‘Here’s To Life’ opgenomen. Samen met Pete McCann op gitaar, (Hij had tevens de muzikale leiding), Roy Dunlap op piano en Fender Rhodes, Michael Sarin, percussie, Matt Pavolka op contrabas en basgitaar en Ben Kono op saxofoon, dwarsfluit en klarinet.
Alle 14 nummers op het album zijn dus in twee dagen opgenomen, live gespeeld en gezongen en het zijn voor haar twee ónvergetelijke dagen geweest!

Elk nummer op het album is haar zeer dierbaar, maar het nummer ‘Here’s To Life’ is inmiddels wel haar ‘signaturesong’ geworden. Omdat de tekst past bij hoe zij in het leven staat en hoe zij op 61 jarige leeftijd nog de kans krijgt om een heel bijzonder, muzikaal paadje in te slaan.
Het is een album geworden met diverse arrangementen, zoals ‘Windmills of Your Mind’ wat op een uitvoering van Sting gebaseerd is, het nummer ‘Love’ is geschreven door Curtis Stigers en Larry Goldings en voor ‘Skylark’ nam zij de uitvoering van Bozz Scaggs als leidraad.
Nature Boy is in twee takes opgenomen en het arrangement is nogal ‘out of the box’, maar we zijn er met zijn allen heel erg blij mee!
Het nummer ‘Wiegelied Eiland’ is een vertaling van het nummer ‘Hushaby Mountain’. En zoals het soms bijzonder kan lopen in het leven, is die vertaling een eigen leven gaan leiden, met als gevolg een nieuwe EP met daarop zes Nederlandstalige wiegeliedjes. Daarover meer op de pagina van de Wiegelied Eiland EP.

Here’s to life bevat de volgende nummers:

Autumn in New York
Witchcraft
My Funny Valentine
Here’s To Life
Corcovado
Nature Boy
Hushaby Mountain
Windmills Of Your Mind
Love
Smile
Senza Fine
Skylark
Like A Lover
Wiegelied Eiland

Bestellen is mogelijk op de contact pagina voor €12,50 plus €2,50 verzendkosten.